Emre Güler » Sosyal Medya » Facebook kalıcı hesap silme veya dondurma işlemi nasıl yapılır

Facebook kalıcı hesap silme veya dondurma işlemi nasıl yapılır

Facebook’un gizlilik politikaları ve farklı sebeplerden dolayı facebook hesap silme veya dondurmak isteyenlerin sayısı en az yeni hesap açanların olduğunu bilmekteyiz. Bu içerikte facebook hesabınızı nasıl kalıcı olarak sileceğinizi veya kısa süreliğine donduracağınızı anlattık.

Facebook Hesabını Dondurma Veya Silme Arasında Nasıl Bir Farklılık Var?

Facebook Hesabınızı dondurursanız:

  • Hesabınızı İstediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz.
  • İnsanlar zaman tünelinizi göremez ve sizi arattıklarında bulamazlar.
  • Hesabınıza ait bazı bilgiler başkaları tarafından görülmeye devam edilecektir. (ör. gönderdiğiniz mesajlar).

Facebook Hesabınızı silerseniz:

  • Silme işleminin ardından tekrardan hesaba erişemezsiniz. Yeniden bir Facebook hesabı açmanız gerekecektir.
  • Silme işlemini gerçekleştirdikten birkaç gün sonra kalıcı silme işlemi sistem tarafından tamamlanacaktır. Bu süre içerisinde Facebook hesabınıza tekrar giriş yaparsanız hesabınızı silme isteğiniz iptal edilecektir.
  • Mesajlaşma geçmişi gibi bazı bilgiler hesabınızda yer almaz. Dolayısıyla, hesabınız silindikten sonra arkadaşlarınız gönderdiğiniz mesajlara erişmeye devam edecektir.
  • Bazı dosyaların (ör. günlük kayıtları) kopyaları FB veri tabanında kalacaktır. Ancak bunlar kimliğinizi belirlemek için kullanılabilecek detaylardan kaybolacaktır.

Facebook Hesabımı Geçici Olarak Nasıl Dondurabilirim?

Hesabınızı geçici olarak dondurabilirsiniz ve istediğiniz zaman geri dönmeyi tercih edebilirsiniz.

Facebook Hesabınızı Dondurmak İçin:

  1. Facebook’un sağ üst köşesindeki  simgesine tıklayın.
  2. Ayarlar ve Gizlilik‘i seçin ve ardından Ayarlar‘a tıklayın.
  3. Sol sütundaki Facebook Bilgilerin‘e tıklayın.
  4. Dondurma ve Silme‘ye tıklayın.
  5. Hesabı Dondur‘u seçin, ardından Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et‘e tıklayın ve onaylamak için talimatları izleyin.

Facebook Hesabınız Dondurulduğunda:

  • Profilinizi sizden başka kimse göremez.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler görünmeye devam edecektir.
  • Arkadaşlarınız, kendi arkadaş listelerinde adınızı görmeye devam edebilir. Bunu arkadaşlarınız sadece arkadaş listelerinden görüntüleyebilir.
  • Grup yöneticileri adınızla birlikte gönderilerinizi ve yorumlarınızı görmeye devam edebilir.

Facebook hesabınızı dondururken Messenger’ı aktif tutmayı seçerseniz veya Messenger’a giriş yapmış durumdaysanız, Messenger’ın aktif kalacağını aklınızda bulundurun.

Facebook hesabınızı dondurup Messenger’ı kullanmaya devam ettiğinizde:

  • Arkadaşlarınızla Messenger’da sohbet etmeye devam edebilirsiniz.
  • Facebook profil resminiz, Messenger’daki konuşmalarınızda görünmeye devam eder.
  • Diğer insanlar size mesaj göndermek için adınızı arama sonucunda görecektir.

Facebook Hesabınızı yeniden etkinleştirme:

Hesabınızı dondurduktan sonra Facebook’a geri dönmek isterseniz, istediğiniz zaman Facebook’a giriş yaparak veya başka bir yere giriş yapmak için Facebook hesabınızı kullanarak hesabınızı yeniden etkinleştirilir. Yeniden etkinleştirme işlemini tamamlamak için giriş yaparken kullandığınız e-posta veya cep telefonu numarasına erişiminizin olması gerektiğini unutmayın.

Facebook Hesabınızı kalıcı olarak nasıl sileceğinizi öğrenin.

Facebook Hesabımı Dondurdum Yeniden Nasıl Etkinleştirebilirim?

Facebook’a tekrar giriş yaparak veya başka bir yere giriş yapmak için Facebook hesabınızı kullanarak Facebook hesabınızı istediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Giriş yapmak için kullandığınız e-posta veya cep telefonu numarasına erişiminizin olması gerektiğini unutmayın. Şifrenizi hatırlayamıyorsanız yeni bir şifre isteyebilirsiniz. Hesabınızla ilişkili e-postaya erişemediğiniz durumlarda hesabınızı nasıl yeniden etkinleştirebileceğinizi öğrenin.

Facebook Hesabımı Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirim?

Facebook hesabımı kalıcı olarak silersem ne olur?

  • Hesabınızı yeniden etkinleştiremezsiniz.
  • Profiliniz, fotoğraflarınız, gönderileriniz, videolarınız ve eklediğiniz diğer her şey kalıcı olarak silinecektir. Eklediğiniz hiçbir şeyi geri getiremezsiniz.
  • Artık Facebook Messenger’ı kullanamazsınız.
  • Facebook hesabınızla kaydolmuş olabileceğiniz diğer uygulamalar için Facebook Girişini kullanamazsınız. Bu hesapları kurtarmak için söz konusu uygulamalar ve internet siteleriyle iletişime geçmeniz gerekir.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler hesabınızı silmenizin ardından arkadaşlarınıza görünmeye devam edecektir. Gönderdiğiniz mesajların kopyaları arkadaşlarınızın gelen kutusunda tutulacaktır.
  • Uygulama içi alışverişleriniz ve başarılarınız da dahildir. Uygulama iadesi yapma imkanınızı ve mevcut mağaza kredilerinizin tamamını kaybedersiniz.

İçeriklerimin tamamen silinmesini istemiyorsam, ancak Facebook’u kullanmaya ara vermek istiyorsam ne olur?

Facebook’u kullanmaya ara verebilir ve hesabınızı geçici olarak dondurabilirsiniz. Hesabınızı geçici olarak dondurduğunuzda:

  • İnsanlar Facebook’ta profilinizi göremez veya profilinize gidemez.
  • Fotoğraflarınız, gönderileriniz ve videolarınız silinmeyecektir.
  • Facebook Messenger’ı kullanmaya devam edebilirsiniz. Profil resminiz konuşmalarınızda görünmeye devam eder ve insanlar size mesaj göndermek için adınızı aratabilirler. Facebook’ta size mesaj gönderebilecekleri yerlerde arkadaşlarınıza görünmeye devam edersiniz.
  • Spotify, Pinterest veya Oyunlar gibi diğer uygulamalarınız için Facebook Girişini kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Oculus Ürünlerine veya Oculus bilgilerinize erişmek için Facebook hesabınızı kullanamazsınız.
  • İstediğiniz zaman hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Hesabınızı nasıl geçici olarak donduracağınızı öğrenin.

Facebook Hesabımı kalıcı olarak nasıl silerim?

Hesabınızı silmeden önce, Facebook’a giriş yaparak bilgilerinizin (fotoğraflar ve gönderiler gibi) bir kopyasını ve Oculus’a giriş yapmak için Facebook hesabınızı kullanıyorsanız Oculus bilgilerinizin bir kopyasını indirmek isteyebilirsiniz. Hesabınız silindikten sonra, hesabınıza eklediğiniz hiçbir şeyi geri getiremezsiniz.

Facebook Hesabınızı Kalıcı Olarak Silmek İstediğinizde:

  1. Facebook’un sağ üst köşesindeki  simgesine tıklayın.
  2. Ayarlar ve Gizlilik‘i seçin ve ardından Ayarlar‘a tıklayın.
  3. Sol sütundaki Facebook Bilgilerin‘e tıklayın.
  4. Dondurma ve Silme‘ye tıklayın.
  5. Hesabı Kalıcı Olarak Sil‘i seçin ve ardından Hesabı Silme İşlemine Devam Et‘e tıklayın.
  6. Hesabı Sil‘e tıklayın, şifrenizi girin ve Devam‘a tıklayın.

Facebook Hesap silme işlemini iptal etme

Hesabınızı silme işlemini başlatmanızın üzerinden henüz 30 gün geçmediyse işlemi iptal edebilirsiniz. 30 günden sonra hesap ve tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinecektir.

Paylaştığınız her şeyin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 gün kadar sürer. Bu bilgiler silinirken, Facebook’u kullanan diğer kişiler bunlara erişemez.

Bilgilerinizin kopyaları 90 günün ardından bir afet, yazılım hatası veya diğer veri kaybı durumlarında kurtarma amacıyla kullandığımız yedek depolama alanında tutulacaktır. Bilgilerinizi ayrıca yasal meseleler, koşul ihlalleri gibi durumlar veya hasar önleme çalışmaları için de saklanacaktır. Bu konuyla ilgili Facebook şirketinin Veri İlkesi hakkında daha fazla bilgi alın.

Facebook Hesap Silme işleminizi İptal Etmek İstediğinizde:

  1. Hesabınızı sildikten sonraki 30 gün içerisinde Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Silme İşlemini İptal Et‘e tıklayın.

Kaynak: Facebook

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir